Gå til hovedindhold

Visionen

Læs visionen for udviklingen af Lisbjerg her.

 • Læs op

Indhold

  I Lisbjerg ønsker vi at skabe en tæt og urban by - midt i landskabet og samtidigt lige uden for byen. Fællesskaber, byrumskvaliteter og identitetsskabende arkitektur skal skal danne rammen om den gode by at bo, leve og arbejde i. 

  Med udviklingsplanen for Lisbjerg præsenteres de værdier og kvaliteter, der skal ligge til grund for udviklingen af området. De værdier og kvaliteter skal være den underlægningsmusik, man vil kunne fornemme tonerne fra, når man i fremtiden bevæger sig i Lisbjerg. 

  Udviklingsplanens formål er at synliggøre og medvirke til, at Lisbjerg realiseres i overensstemmelse med visionen om Lisbjerg som en tæt, urban og mangfoldig by.

  Byudviklingsprojektet ”Den nye by i Lisbjerg” blev iværksat i starten af nullerne med henblik på at sikre den fremtidige udvikling og kapacitet i forhold til boliger og erhverv nord for Aarhus.

  I 2002 dannede projektet baggrund for en byplanidékonkurrence, og vinderforslaget blev efter en længere bearbejdning fulgt op af et egentligt kommuneplantillæg i 2009.

  Som følge af de ændrede samfundsmæssige vilkår besluttede Byrådet i 2015 at gentænke udviklingsplanerne for Lisbjerg. Udviklingsplanen udfoldes i løbet af de næste mange år i detailplanlægning af området.

   

  I Lisbjerg ønsker vi at skabe fremtidens mangfoldige og attraktive by for 25.000 indbyggere – en del af Aarhus midt i landskabet.

  Strategien er kreativt at søge det bedste i landsbyens fællesskaber, familieboligens privathed og midtbyens mangfoldighed og integrere de funktioner, der er med til at skabe by. Strategien skal løbende afdække forskellige behov som grundlag for at omsætte visionen til virkelighed og dermed tilpasse sig Aarhus’ behov.

  Sidst opdateret: 13. december 2023