Gå til hovedindhold

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på dine spørgsmål om udviklingen af Lisbjerg.

 • Læs op

Indhold

  På sigt får Lisbjerg en dagligvarebutik i bymidten ved Ole Lund Kirkegaard Allé. Vi arbejder på et udbud.

  Når arealet er solgt, udarbejdes et konkret projekt, og der skal laves en lokalplan. Det kommer til at tage 2-3 år. Herefter kommer en byggeperiode på ca. 2 år, hvor butikken bygges. Vi forventer derfor, at en dagligvarebutik tidligst kan slå dørene op omkring 2028.

  Der kan altid opstå uforudsete forhold undervejs i processen, som kan påvirke tidsplanen. Derfor er ovenstående kun en anslået tidsplan.  

  Vi forskønner Randersvej, når Høgemosevej er flyttet, og Engholmvej vest om Lisbjerg er etableret. Engholmvej skal aflaste trafikken på Randersvej, så det er muligt at forskønne Randersvej, etablere nye krydsningsmuligheder m.m.

  Vi forventer at gå i gang med at anlægge Engholmvej i sensommeren 2023, hvis byrådet godkender det. Anlægsarbejdet tager ca. 2 år. Hvis alt går efter planen, vil vi være færdige i 2025.

  Parcelhuse var ikke oprindeligt en del af, hvordan Lisbjerg skulle udvikles, men i dag efterspørger flere det.

  Når kommunen udbyder en grund til salg, kan vi ikke stille krav om ejerformen – det vil sige, vi ikke kan bestemme, om boligerne skal være ejer- eller lejeboliger. Så skal vi i stedet sælge parcelhusgrunde direkte til private.

  Vi arbejder pt. på, hvordan parcelhuse kan indarbejdes i udviklingen af Lisbjerg. De bliver i så fald en del af etape 2 i udviklingen af Lisbjerg. På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvornår arealer i etape 2 kommer til salg.

  ​Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har gode ideer til bylivsaktiviteter i den nyopførte del og i den ældre del af Lisbjerg.​

  Det kan være en aktivitet, der samler byen. En grøn plet, der kan aktiveres med en bænk. Eller måske vil I gerne dyrke grøntsager sammen eller udnytte et hjørne til at plante forårsblomster​.

  ​I kan sende jeres gode ideer til os på arealogalmene@mtm.aarhus.dk.

  Fredag kl. 13:00 - 15:00
  Tredje lørdag i måneden kl. 10:00 - 12:00

  Læs mere om infohuset her

  Sidst opdateret: 3. juni 2024