Gå til hovedindhold

Byliv

Vi ved, at byliv er en forudsætning for en god by. I udviklingen af Lisbjerg er bylivsaktiviteter derfor en central del af planlægningen.

 • Læs op

Indhold

  Igennem de senere år har Aarhus Kommune arbejdet med udvikling og implementering af nye metoder i planlægningen - baseret på værdier om byliv og samarbejde.

  Med udgangspunkt i disse erfaringer vil Aarhus Kommune planlægge aktivt med henblik på at sikre, at nye byområder indeholder bylivsaktiviteter i form af eksempelvis levende byrum, butikker og restauranter, kulturelle funktioner og idrætsfaciliteter.

  Borgerinddragelse og midlertidighed

  Der vil gå mange år før fremtidens Lisbjerg er udviklet og realiseret til en helstøbt by. Den fortsatte borgerinddragelse og midlertidighed skal være en integreret del af udviklingen i Lisbjerg.

  Midlertidige aktiviteter har stor betydning for byudviklingen, og investeringer i midlertidige bylivsaktiviteter er med til at forøge ikke bare den sociale og kulturelle bylivskvalitet, men også den langsigtede økonomiske værdi af byen. 

  I den forbindelse vil vi som kommune selv gå forrest. Det er således en bevidst strategi, at alle byrum, pladser, parkdannelser og grønne strøg skal designes i samarbejde med Lisbjergs borgere. Hvorvidt byrummene skal indeholde legepladser, minikolonihaver, udekøkkener, fitnessredskaber eller noget helt andet besluttes i fællesskab med borgerne. 

   

  Sidst opdateret: 13. december 2023